Čekajući licencu
38

Komisija zasjedala ali krije odluku, je li Željo ostao bez Evrope

Piše: K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Sjednica Drugostepene komisije za licenciranje Nogometnog saveza BiH održana je danas, a zvanične odluke o sudbini NK Čelik, FK Sloboda, FK Krupa i FK Željezničar trebale bi biti poznate u toku sutrašnjeg dana, potvrđeno je za Klix.ba.

Predsjednik Drugostepene komisije za licenciranje Nogometnog saveza BiH Miodrag Rosić u kratkoj izjavi za naš portal rekao je da nijedan od pomenutih klubova još uvijek ne zna zvaničnu informaciju te da će one biti dostavljene klubovima vrlo vjerovatno u toku sutrašnjeg dana.

"Mi smo potpisali ugovor o tajnosti informacije i zaista vam ne mogu reći ništa više od toga da je sjednica odražana. Klubovi bi u toku sutrašnjeg dana trebali dobiti zvanične informacije o licencama za narednu sezonu", kazao je Rosić za Klix.ba.

Čelik, Sloboda i Krupa tako bi u toku sutrašnjeg dana trebali saznati sudbinu kada je u pitanju licenca za Premijer ligu BiH, dok će Željezničar čekati ishod odluke u vezi s licencom za nastup u evropskim takmičenjima.

FK Željezničar, čija sudbina možda i najviše interesuje bh. javnost, ostao je bez licence za igranje u evropskim takmičenjima prema odluci Prvostepene komisije za licenciranje Nogometnog saveza BiH, a Plavi nisu na vrijeme uplatili novac koji su dugovali bivšem treneru Slavku Petroviću, te su dobili odbijenicu za nastup u Evropi.

Ukoliko Željezničar ne dobije licencu, onda će njihovo mjesto u Evropi pripasti Radniku koji je Premijer ligu BiH završio na petom mjestu.