Bolje da nije ništa rekao
26

Komično opravdanje trenera Osijeka nakon debakla u Turskoj: Smetala nam je vrućina

S. G.
Trener Stjepan Tomas
Trener Stjepan Tomas
Nogometaši Osijeka jučer su doživjeli pravi debakl na gostovanju kod Adane Demirspor koja ih je savladala s uvjerljivih 5:1 u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige.

Hrvatski predstavnik pružio je jednu od najlošijih partija u posljednjih nekoliko mjeseci, a nakon utakmice trener gostiju pokušao je opravdati ovaj debakl komičnim objašnjenjem.

"Vrućina? Naravno da je jednim dijelom utjecala na nas. Temperatura se u Hrvatskoj trenutno kreće između 22 i 25 stepeni. Nismo se mogli priviknuti na ovakvo vrijeme, tako da mislim da je i to imalo utjecaja", zaključio je Stjepan Tomas koji je poptom čestitao turskom timu.

"Želim čestitati Adani, došla je do zaslužene pobjede. Loše smo krenuli. Razgovarali smo s igračima prije utakmice. Znali smo da će biti teško uz ovaj ambijent i pritisak navijača te da je bitno da ne primimo gol u prvih 15-20 minuta, ali nismo uspjeli", rekao je pa dodao:

"Dva pogotka smo protivniku poklonili svojim greškama. Nakon toga bilo je teško vratiti se u utakmicu. Imali smo neke prilike, da smo zabili, čak smo se i mogli vratiti, ali to se nije dogodilo. Adana je dobra ekipa s talentovanim igračima, a mi moramo znati da, kad takva momčad u Europi dobije priliku za gol, ona je i iskoristi", dodaje.

Revanš se igra narednog četvrtka na Opus Areni u Osijeku.