Prvo Barcelona
8

Komična parodija na račun Neymara, njegova zastava s prioritetima uključuje poker

K. H.
Zastava Garetha Balea na kojoj je ismijao Real Madrid i postavio ga na treće mjesto sportskih prioriteta postala je pravi hit u svijetu, a jedna od najzanimljivijih reakcija jeste parodija na sportske prioritete Neymara.
"Vels. Golf. Madrid. Tim redom", pisalo je na zastavi Velsa koju je u rukama držao Gareth Bale nakon pobjede protiv Mađarske kojom su Velšani izborili plasman na Evropsko prvenstvo.

Ta zastava izazvala je puno reakcija iz Madrida i gotovo svi španski mediji osudili su ovakvo ponašanje igrača Reala za kojeg je rečeno da je tim pristupom pokazao minimum poštovanja prema klubu koji ga skupo plaća.

Međutim, pored ozbiljnih optužbi na račun Velšanina, slogan sa zastave toliko je postao popularan da se već sada prave brojne parodije s tim motivom, a jedna od najzanimljivijih je napravljena za Brazilca Neymara koji je tokom ljetnog prelaznog roka svim silama pokušao napustiti PSG i vratiti se u Barcelonu.

S obzirom na to da je Neymarov hobi igranje pokera, to je poslužilo kao dodatna inspiracija za ismijavanje njegovih životnih prioriteta.

"Barca. Poker. Pariz. Tim redom", piše oko brazilske zastave na majici.

[TWITTER]1197122880628297729[/TWITTER]

Bale će zbog svog poteza sigurno biti sankcionisan od Real Madrida, a gotovo sigurno će već u januaru napustiti klub.