Demba Ba otvoreno
17

Komična izjava o Maneu: Ošamario bih ga ako bi rekao da je bolji od Messija

K. H.
Sadio Mane (Foto: EPA-EFE)
Sadio Mane (Foto: EPA-EFE)
Senegalski napadač Demba Ba dao je vrlo zanimljivo mišljenje o sunarodnjaku Sadiju Maneu za kojeg je rekao da je trebao osvojiti Zlatnu loptu 2019. godine, ali da nije bolji igrač od Lionela Messija.

Messi je u decembru prošle godine osvojio šestu Zlatnu loptu i tako postao prvi igrač u historiji koji je osvojio šest ovih nagrada, a iako Mane nije bio u užoj konkurenciji, već njegov saigrač Virgil Van Dijk, Demba Ba smatra da je Senegalac trebao osvojiti ovo priznanje.

"Činjenice su na strani Manea, osvojio je Ligu prvaka, Superkup i odigrao je fantastičnu sezonu u Premiershipu, a u svim utakmicama je bio igrač odluke. Zbog svega navedenog, smatram da je trebao dobiti Zlatnu loptu", rekao je Demba Ba.

Nakon toga, ovaj bivši napadač Newcastela istakao je da Mane nije bolji igrač od Messija te da bi mu, ukoliko bi on rekao drugačije, udario šamar.

"Razgovarao sam s mnogim igračima i svi oni imaju isto mišljenje, no ipak kažu da je Messi bolji igrač. To kaže čak i Sadio, a kada bi došao kod mene i rekao da je bolji igrač od Lionela, ošamario bih ga i rekao mu da sjedne. Ipak, 2019. godina je bila njegova i smatram da je imao bolju sezonu od Messija", kazao je Demba Ba.