Surovo realan
48

Komentar navijača Arsenala na transfer Ivana Perišića postao hit na internetu

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Arsenala trenutno vrši intenzivne pregovore s hrvatskim reprezentativcem i igračem Intera Ivanom Perišićem, a jedan komentar navijača Topnika na društvenoj mreži Twitter o realizaciji ovog transfera postao je hit na interentu.

Arsenal je pod vodstvom novog trenera Unaija Emeryja koji je u klub stigao umjesto Arsenea Wengera odigrao nekoliko sjajnih utakmica u ovoj sezoni, ali opet zauzimaju tek petu poziciju na tabeli i do kraja sezone će voditi grčevitu borbu za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Kao i prethodnih sezona, Arsenal ima velike probleme u odbrani, pa je upravo zbog toga čudna odluka kluba da posljednje dane prijelaznog roka posvete pregovorima s ofanzivnim igračem Ivanom Perišićem. Jedan komentar na Twitteru upravo o tom transferu postao je hit na internetu, a on je za kratko vrijeme skupio više od 4.000 lajkova i proslijeđen je više od 1.500 puta.

"Ivan Perišić bio bi sjajan posao za Arsenal. Zamislite njega, Aubameyanga, Lacazettea i Özila kako stoje na terenu s rukama na bokovima nakon što smo primili još jedan gol jer je naša obrana sra***", napisao je navijač Arsenala.

Pored Perišića, Arsenal je u januaru pokušao dovesti veznjaka Barcelone Denisa Suareza, ali s obzirom na to da u uguvoru nisu željeli obaveznu opciju kupovine, taj transfer je propao.

U meču 4. kola FA cupa protiv Manchester Uniteda, Arsenal je izgubio i jedina dva spremna defanzivca - Laurenta Koscielnyjog i Sokratisa Papastathopoulosa, koji su zbog povrede morali izaći iz igre.