Javor i Radnički
85

Komedija iz Srbije: Protivnik puca penal, a nijedan igrač ne očekuje odbranu

Klix.ba
Foto: Youtube/Printscreen
Foto: Youtube/Printscreen
Ekipa Radničkog iz Niša slavila je u susretu 26. kola Prve lige Srbije na gostovanju kod Javora rezultatom 3:1, a susret je obilježila nevjerovatna situacija nastala u trenutku pucanja penala jednog gostujućeg igrača.

Naime, Radnički je u drugom poluvremenu preko Pavkova s bijele tačke stigao u vodstvo u od 1:0, a u 75. minuti isti igrač postigao je i drugi pogodak s bijele tačke.

No, prilikom šutiranja drugo kaznenog udarca, gledaoci na stadionu vidjeli su zaista zanimljivu i netipičnu scenu. Nijedan domaći igrač nije se nalazi na ivici kaznenog prostora kako bi u slučaju da golman eventualno odbrani udarac pokušao izbiti loptu.

Samim tim, ostavljen je prostor gostima iz Niša da penal izvedu i na drugi način, tj. dodavanjem, nakon čega bi još lakše postigli pogodak, ali se Pavkov ipak odlučio na udarac i bio je i više nego siguran. Pomenutu situaciju možete pogledati na 3:15 u video linku ispod.

Inače, Radniči se nalazi na trećoj poziciji sa tri boda više od četvrtog Čukaričkog, dok prva dva mjesta već godinama pripadaju Partizanu ili Crvenoj zvezdi.