Nogomet
26

Komazec: Želimo se revanširati Širokom Brijegu za poraz na Koševu

Piše: D. B.
Nikola Komazec (Foto: Klix.ba)
Nikola Komazec (Foto: Klix.ba)
Prelijep je pogodak Nikola Komazec postigao u utakmici 17. kola BHT Premijer lige, u kojoj je Sarajevo rezultatom 3:0 pobijedilo Slaviju. U narednom kolu njegov tim gostuje kod Širokog Brijega, a cilj je osvetiti se za poraz na Koševu.

Komazec se prisjetio utakmice protiv Slavije u kojoj je Sarajevo upisalo važna tri boda u borbi za prvo mjesto na tabeli.

"Bilo je teško. Igrali smo protiv jedne dobre Slavije, koja je sigurno kvalitetnija nego što pokazuje pozicija na tebeli. U prvom poluvremenu nismo bili na željenom nivou, dok smo u drugom poluvremenu postigli golove i sigurno slavili. Zadovoljan sam pobjedom", izjavio je Komazec, koji je postigao zaista prelijep gol iz slobodnog udarca.

"Naravno, sretan sam zbog toga. Nisam baš imao sreće sa slobodnim udarcima u proteklom periodu, iako sam u bivšim klubovima često pogađao. I, evo, konačno sam uspio u dresu Sarajeva postići jedan gol iz slobodnog udarca i nadam se da ću i u narednim utakmicama biti precizan", rekao je napadač FK Sarajevo.

Bordo ekipu čeka veoma teško gostovanje na Pecari, a cilj je osvetiti se za poraz na Koševu.

"Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica. Igrat ćemo protiv dobrog protivnika, protiv kojeg Sarajevo ima negativnu tradiciju na gostujućem terenu. Široki je jedina ekipa koja nas je pobijedila i s nestrpljenjem očekujemo utakmicu u kojoj ćemo, nadam se, porušiti negativnu tradiciju. Želimo se revanširati za poraz na Koševu. Svjesni smo da će biti izuzetno teško, jer oni posjeduju nekoliko dobrih igrača, ali ćemo dati sve od sebe", kazao je Komazec.

On vjeruje da je prva pozicija na kraju jesenjeg dijela prvenstva moguća.

"Smatram da možemo do prvog mjesta, ako u nedjelju ostvarimo pozitivan rezultat. Potom treba da pobijedimo Leotar na Koševu i onda bismo trebali biti prvi na tabeli", završio je Komazec.