Nogomet
31

Komazec zadovoljan dolaskom u Haugesund, Sarajevu poželio sreću protiv Atromitosa

Piše: D. B.
Nikola Komazec
Nikola Komazec
Kako je portal Klix.ba objavio sinoć, srbijanski nogometaš i bivši napadač FK Sarajevo, Nikola Komazec, novi je igrač norveškog Haugesunda. U razgovoru za naš portal je otkrio kako je došlo dogovora s Norvežanima, a govorio je i o timu sa Koševa.

Komazec je s tribina gledao prvu utakmicu 2. pretkola Evropske lige između Sarajeva i Haugesunda na stadionu "Asim Ferhatović Hase", ali kontakta s Norvežanima tada nije bilo.

"Nismo razgovarali dok sam bio u Sarajevu, na Koševo sam došao isključivo kao navijač. Kontakt je ostvaren tri dana prije jučerašnjeg potpisa ugovora. Imao sam još dvije dobre ponude, ali sam odabrao Haugesund, respektabilan norveški klub u kojem sam se mogao zamisliti. Moji novi poslodavci su bili uporni u namjeri da me dovedu i pristao sam. Za mene su saznali preko ljudi iz Srbije koji rade za Haugesund. Smatram da nisam pogriješio", izjavio je Komazec za portal Klix.ba.

Haugesundu ove godine ne ide najbolje u ligi. Ekipa je na 13. mjestu nakon 17 odigranih kola.

"Ambicije kluba su da se ove godine uđe u mirnu zonu na tabeli, jer rezultati nisu baš dobri. Ovdje je već odigrano više od pola sezone, koja se završava početkom novembra..Inače, klub je jedan od najboljih, jako lijepo je organizovan i stabilan", rekao je srbijanski nogometaš.

Nakon odlaska iz Sarajeva je ostao vezan za klub, pa redovno prati utakmice bivših saigrača, koje večeras očekuje prva utakmice 3. pretkola Evropske lige protiv grčkog Atromitosa.

"Što se tiče mog Sarajeva, pratit ću utakmicu kao što svaku pratim od kada sam otisao iz kluba. Bodrit ću momke večeras svim srcem uz TV. Neće im biti lako, jer su Grci sigurno favoriti. Ipak, vjerujem da uz podršku navijača mogu dati i više od svojih realnih mogućnosti i ostvariti dobar rezultat pred revanš. Želim im sreću", završio je Komazec.