Bundesliga
0

Köln doveo bivšeg Bayernovog golmana Rensinga

Totalsport
Michael Rensing
Michael Rensing
Michael Rensing, 26-godišnji nogometni golman, novo je pojačanje Bundesligaša Kölna, te će od nastavka sezone u Bundesligi gotovo sigurno preuzeti dres s "brojem jedan" ovog kluba.

Vremešni 39-godišnji Kolumbijac Faryd Mondragon će ove zime napustiti Köln, te nastaviti karijeru u američkoj MLS ligi. Klub je odlučio da im stoga pod hitno treba kvalitetan golman, očito ne želeći u veliku vatru gurnuti mladog hrvatskog golmana, 21-godišnjeg Miru Varvodića, koji će valjda nastaviti s klupe za rezerve čekati svoju šansu.

Rensing je nekada bio standardni član mlade njemačke reprezentacije, a od 2000. godine je u minhenskom Bayernu. Ukupno je od 2003. godine do danas skupio 53 nastupa u Bundesligi, ali je u zadnje vrijeme izgubio i status trećeg golmana kod Louisa van Gaala, a ugovorno je i postao slobodan igrač, što je za poslovni potez iskoristio Köln.

Uz to, Köln je pronašao i zamjenika za Michaela Meiera, na mjestu sportskog direktora. Novi obnašatelj te dužnosti je Volker Finke, nekadašnji poznati trener Freiburga, koji je pred javnosti izjavio: "Glavni cilj je ostanak u Bundesligi ove sezone. Ovo je nogometni grad i Köln zbog toga zaslužuje uvijek imati kvalitetnog prvoligaša".

Trenutno se Köln nalazi na 16. mjestu tabele osamnaest klubova.