Neodbranjivo
28

Koljićeva Craiova promašila pet penala pa im golman "održao lekciju" kako se šutiraju

Klix.ba
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Trener rumunske Craiove nakon pet promašenih penala u ovoj sezoni odlučio je povjerenje ukazati talijanskom golmanu Mirku Pigliacelli, a ovaj čuvar mreže prekinuo je crni niz udaraca s bijele tačke i postigao je pogodak u velikom derbiju protiv Steaue.

FCSB, odnosno bivša Steaua, pobijedila je Craiovu u velikom derbiju 25. kola rumunske lige rezultatom 3:2, čime su učvrstili svoje mjesto na drugoj poziciji i sada imaju tri boda više od Craiove i tri manje od prvoplasiranog Cluja koji je na prvom mjestu.

Domaći igrači su u vodstvo stigli u 28. minuti kada je Hora pogodio za 1:0, ali šest minuta prije kraja prvog poluvremena sudija Avram dosudio je kazneni udarac za Craiovu i pružio im je mogućnost da prije kraja prvog poluvremena stignu do poravnanja.

Iako zvuči pomalo nevjerovatno, nogometaši Craiove promašili su pet uzastopnih penala u ovoj sezoni pa je trener odlučio ukazati povjerenje golmanu Mirku Pigliacelli. On je, na radost 3.000 gostujućih navijača, prekinuo crnu seriju bez pogotka s bijele tačke i donio je poravnanje svojoj ekipi, nakon čega je otrčao pred gostujuće navijače i zajedno s njima proslavio pogodak.

Gosti su odmah na startu drugog poluvremena golom Barbuta stigli do preokreta, ali su Filip i Hora s bijele tačke u nastavku donijeli preokret FCSB-u i izuzetno važna tri boda.

Za Craiovu je svih 90. minuta odigrao i bivši napadač Krupe Elvir Koljić, ali se nije uspio upisati u listu strijelaca.