Napadač Craiove
48

Koljić očekuje plasman Zmajeva na Euro i nada se da će dočekati Miloševićev poziv: Želim biti tamo

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bosanskohercegovački napadač Elvir Koljić je u razgovoru za rumunske medije istakao da želi da se Zmajevi plasiraju na Euro.

Kako je istakao u razgovoru za gsp.ro, nada se svojevrsnom "priznanju" za igrače poput Edina Džeke i Miralema Pjanića kojima je ovo posljednja prilika da zaigraju na prvenstvu Evrope.

"Želim da se Bosna i Hercegovina plasira na Euro i želim biti tamo sa mojim reprezentativnim saigračima. Imamo dvije teške utakmice, ali prednost je što obje igramo na svom terenu. Možemo pobijediti i ići na Euro. Ima mnogo nogometaša koji su to zaslužili poput Džeke i Pjanića kojima su ovo posljednje godine u reprezentaciji i nadam se zbog njih i zbog naše male i lijepe države da ćemo biti tamo", rekao je Koljić koji očekuje da će igrati na Evropskom prvenstvu ukoliko se BiH plasira.

"Da, mislim da bih mogao igrati na Euru, ali sve ovisi od mene i kako ću igrati u Craiovi. Ako me selektor zovne, bit ću tu. Poziv će stići samo ako budem igrao dobro, to će biti značajno priznanje za mene", dodao je.

Rumunske novinare je zanimalo kome Koljić daje prednost u eventualnom međusobnom duelu protiv selekcije Rumunije na Euru.

"To su poprilično izjednačene reprezentacije, na istom nivou, približnih vrijednosti. Bilo bi lijepo da se BiH plasira na Euro i onda bismo vidjeli šta će biti. Belgija je favorit u grupi, a tri tima se bore za drugo mjesto. Nogomet je nepredvidiv, bit će to interesantan Euro. Želim mnogo sreće Rumuniji, ali se nadam da ću i ja biti tamo i da ću igrati protiv svojih saigrača iz Craiove. Želim da još igrača iz Craiove bude u nacionalnom timu", završio je Koljić.