U Evropi i Africi
0

Koliko su bh. lige dale reprezentativaca u martovskim utakmicama

E. B.
Nemanja Bilbija je jedini igrač iz Premijer lige u reprezentaciji BiH
Nemanja Bilbija je jedini igrač iz Premijer lige u reprezentaciji BiH
Nogometni klubovi iz Bosne i Hercegovine rijetko se mogu pohvaliti time da imaju reprezentativce u svojim redovima, no ovaj put to mogu uraditi čak tri kluba.

Dvije ekipe iz Premijer lige Bosne i Hercegovine i jedna iz Prve lige RS-a su dali reprezentativce u martovskom FIFA-inom prozoru.

U redovima reprezentacije Bosne i Hercegovine poziv za susrete kvalifikacija za Euro je dobio Nemanja Bilbija. Napadač Zrinjskog je upisao i nastup i to protiv Islanda kada je u igru ušao u 82. minuti umjesto Ermedina Demirovića.

Rezervni golman Tuzla Cityja Malcolm Barcola je u kadru reprezentacije Toga za susrete kvalifikacija za Afrički kup nacija.

Susret protiv Burkine Faso u gostima je 23-godišnji golman odgledao s klupe za rezervne igrače, a isti scenarij ga najvjerovatnije čeka i večeras u 21 sat kada je njegova reprezentacija domaćin u uzvratnom duelu.

Ono što je posebno zanimljivo i da se jednim reprezentativcem može pohvaliti i jedan bh. niželigaš. Naime, lijevi bek Rudara iz Prijedora Joan Cervos je igrao 86 minuta za svoju Andoru u kvalifikacijama za Euro protiv Rumunije, a i večeras bi trebao biti u sastavu protiv Kosova u susretu od 20:45 sati.

Ovaj 25-godišnjak je ove sezone odigrao 15 utakmica za osmoplasiranu ekipu u Prvoj ligi RS-a.