Vesele se otkazu
5

Koliko je Sarri bio omražen pokazuju i reakcije bivših i sadašnjih igrača Juventusa

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekoliko bivših i sadašnjih nogometaša Juventusa očito su bili više nego sretni nakon što je Juventus jučer uručio otkaz Mauriziju Sarriju, primijetili su italijanski novinari.

Naime, na zvaničnom Instagram profilu Stare dame objavljena je vijest o smjeni Sarrija, a objavu su lajkali Mario Mandžukić, Emre Can i Douglas Costa. Njihovo mišljenje vjerovatno dijeli još nekoliko igrača, koji su ovaj put odlučili javno ne pokazivati svoje mišljenje.

Mandžukić i Can su protjerani iz kluba na ružan način, dok je Costa to učinio kao aktuelni nogometaš italijanskog prvaka.

Podsjetimo, Juventus prvobitno nije za Ligu prvaka registrovao Hrvata i Nijemca, a onda ih je pola godine držao bez značajne minutaže na kakvu su ranije bili naviknuti.

Mandžukić je dolaskom Sarrija izgubio mjesto od Gonzala Higuaina te je krajem decembra 2019. besplatno pušten u katarski Al-Duhail bez ijedne odigrane minute.

S druge strane, Can je otvoreno govorio o ružnom načinu postupanja Juventusa te se žalio na Sarrija, a na kraju je prešao u dortmundsku Borussiju.