Bogat nagradni fond
5

Koliko će Zmajevi zaraditi u elitnoj diviziji Lige nacija: Milioni pune kasu NS BiH

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Žrijeb Lige nacija je održan prošlog mjeseca i određene su grupe za novu sezonu, u kojoj će reprezentacija Bosne i Hercegovine biti u elitnoj diviziji.
Određeno je da će Bosna i Hercegovina biti u grupi sa Njemačkom, Nizozemskom i Mađarskom, a sada je UEFA utvrdila i novčane nagrade za novu sezonu.

Tako je već sada jasno da će se milioni sliti u kasu Nogometnog saveza BiH, koji će samo na osnovu učešća Zmajeva u elitnoj diviziji inkasirati 2,25 miliona eura.

U Ligi B će svaka selekcija dobiti po 1,5 milion eura, u Ligi C će timovi dijeliti po 1,12 miliona eura, a u najslabijoj Ligi D su nagrade po 750.000 eura.

Dodatno će biti nagrađeni pobjednici svake grupe, za koje će gore navedene sume biti duplirane. Pobjednik završnog turnira Lige A zaradit će 6 miliona eura, poraženom finalisti će pripasti 4,5 miliona eura, a trećeplasirana ekipa će inkasirati 3,5 miliona eura.

Liga nacija počet će 7. septembra, kada će Zmajevi gostovati Nizozemskoj, u drugom kolu će BiH odmjeriti snage sa Mađarskom, također u gostima, a prvi domaći meč je na rasporedu 11. oktobra protiv Njemačke.