Nogomet
218

Koldžo obišao obnovljene svlačionice na stadionu Grbavica

FENA
(Foto: FK Željezničar)
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo danas je posjetio Stadion Grbavica povodom završetka projekta obnove svlačionica.

Projekt su zajedno realizirali FK Željezničar i Općina Novo Sarajevo, koji su tako nastavili uspješnu saradnju.

Nakon obilaska rekonstruiranih prostorija Koldžo je kazao da je to bio jedan od prioritetnih zadataka u stvaranju boljih uvjeta za odigravanje nogometnih utakmica.

"Pomoć Općine Novo Sarajevo u prošlogodišnjem budžetu od nekih 50.000 KM doprinijela je da se na osnovu toga aplicira kod UEFA-e od koje je dobivena još značajnija pomoć u iznosu 250.000 KM. Sredstva su uložana u adaptaciju vanjskog terena, a Općina je svojim ulogom osigurala sredstva za rekonstrukciju ovih svlačionica i za nabavku posebne cisterne koja će služiti u sistemu dodatnog zalijevanja glavnog terena", kazao je Koldžo.

Dodao je da je na sličan način prije nekoliko godina riješeno i pitanje rasvjete na glavnom stadionu, te da općina i klub imaju još nekoliko zajedničkih projekata.

"Ono što je najvažnije je konačna i potpuna rekonstrukcija stadiona Grbavica, koju svi očekujemo i priželjkujemo. To je obaveza i zadatak svih nas i jedan od strateških ciljeva Općine Novo Sarajevo", izjavio je Koldžo.

Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak kazao je da je načelnik Koldžo zajedno sa saradnicima značajno doprinio unapređenju infrastrukture stadiona Grbavica.

"To je veliki iskorak, nadam se i početak daljnje saradnje lokalne zajednice Općine Novo Sarajevo i FK Željezničar", izjavio je Šiljak.

Izrazio je zahvalnost Općini Novo Sarajevo za dugogodišnju saradnju i pomoć u realizaciji zajedničkih projekata.