Ništa ozbiljno
8

Kolašinac zbog lakše povrede propušta gostovanje Arsenala u Portugalu

Klix.ba
Sead Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Sead Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Bh. reprezentativac Sead Kolašinac propustit će gostovanje njegovog Arsenala kod Sportinga u Lisabonu u meču 3. kola grupne faze Evropske lige zbog lakše povrede, potvrđeno je iz tabora londonskog kluba.

Kolašinac se nedavno priključio Topnicima nakon što je početak sezone propustio zbog povrede koljena, upisao je i prve minute u ovoj sezoni, ali je opet doživio lakšu povredu zbog koje je propustio susret protiv Leicestera.

Pojedini engleski mediji objavili su da je menadžer Arsenala Unai Emery odstranio Kolašinca iz ekipe, međutim ti navodi su se očekivano ispostavili kao netačni, a razlog zbog kojeg bh. nogometaš nije igrao protiv Lisica te neće igrati ni protiv Sportinga leži u činjenici da je doživio novu lakšu povredu.

Selektor reprezetnacije BiH Robert Prosinečki naknadno je pozvao Kolašinca za duel Zmajeva protiv Turske i Sjeverne Irske, ali su iz Arsenala uputili molbu na adresu Nogometnog savea da bh. igrač zbog boljeg oporavka propusti ove susrete.

Prema prvim informacijama, Kolašinac je pretrpio lakšu povredu zadnje lože te neće biti u konkurenciji za meč sa Sportingom, a navodno bi trebao biti spreman za sljedeći meč koji Arsenal u nedjelju igra kao gost protiv Crystal Palaca.

Pored njega, Emery neće moći računati ni na Nacha Monreala koji je prva opcija na poziciji lijevog beka, pa će to mjesto identično kao i utakmici protiv Leicestera zauzeti vjerovatno Švicarac Stephan Lichtsteiner.