Evropska liga
0

Kolašinac s Atalantom izbacio Liverpool, Bayer izbjegao prvi poraz u sezoni u svim takmičenjima

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Atalante su poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su se ipak plasirali u polufinale takmičenja.

Sastav iz Bergama je zadržao prednost iz prvog susreta kada su na Anfieldu pobijedili 3:0 i tako se uprkos porazu od 1:0 plasirao u polufinale.

Jedini gol na utakmici je djelo Mohameda Salaha koji je u sedmoj minuti pogodio sa jedanaest metara i donio tračak nade Redsima koji do kraja nisu mogli do preokreta i plasmana dalje.

Naš Sead Kolašinac je odigrao kompletan susreta za ekipu Atalante i odradio je posao na kvalitetan način te pomogao svom timu da ostvari plasman dalje.

U italijanskom derbiju Roma je pobijedila Milan rezultatom 2:1 i tako se sa ukupnih 3:1 plasirala među četiri najbolje ekipe, a strijelci za domaće su bili Gianluca Mancini i Paulo Dybala dok je za goste pogodio Matteo Gabbia.

Bayer Leverkusen je u Engleskoj uspio da izbjegne prvi ovosezonski poraz u svim takmičenjima budući da je remizirao sa West Hamom, bilo je 1:1 pa su Apotekari s ukupnih 3:1 ostvarili 44. uzastopnu utakmicu bez poraza u svim takmičenjima i plasman u polufinale.

Za domaće je pogodio Antonio u 13. minuti susreta, a za goste je precizan bio Frimpong u 89. minuti utakmice.

Rezultati i strijelci:

Roma - Milan 2:1 (Mancini 12', Dybala 22' / Gabbia 86')

Atalanta - Liverpool 0:1 (Salah (p) 7')

West Ham - Bayer Leverkusen 1:1 (Antonio 13' / Frimpong 89')