Evropska liga
70

Kolašinac s Arsenalom jednom nogom u polufinalu, Chelsea u finišu slomio Slaviju

Piše: N. K.
Arsenal - Napoli (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Arsenala pobijedili su na Emiratesu u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige ekipu Napolija rezultatom 2:0 i tako stekli veliku prednost uoči revanša u Italiji.

Dobro je krenulo po Topnike večeras budući da je Ramsey doveo domaće u vodstvo već u 15. minuti nakon odlične akcije i asistencije Maitland-Nilesa.

Samo deset minuta kasnije bilo je 2:0. Arsenalovi igrači oduzimaju loptu na sredini terena, Torreira je krenuo u solo prodor, a nakon njegovog šuta lopta pogađa Koulibalyja, mijenja smjer i završava iza leđa nesretnog Mereta.

Do odlaska na odmor obje ekipe su preko Aubameyanga i Insignea promašili po jednu odličnu priliku.

Odlična utakmica viđena je u nastavku, ali su izostali golovi. Tačnije, Insigne je jedan postigao u 52. minuti, ali je poništen zbog ofsajda.

Napoli je mogao do pogotka i nakon šuta Zielinskog, a dosta više šansi propustio je Arsenal. Neprecizni su bili Ramsey, Monreal i Maitland-Niles pa je ostalo 2:0.

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je odigrao svih 90 minuta za pobjedničku ekipu.

Chelsea je teškom mukom i golom Alonsa na asistenciju Williana u 86. minuti slavio u Pragu protiv Slavije rezultatom 1:0.

Londonski klub nije uspio nametnuti svoj ritam i neriješen rezultat je bio najrealniji ishod, ali su Plavci ipak na kraju spretno i sretno stigli do velike prednosti uoči revanša u Engleskoj.

Rezultati:

Arsenal - Napoli 2:0

Benfica - Eintracht 4:2 Slavia - Chelsea 0:1 Villarreal - Valencia 1:3