Izbacili Sassuolo
17

Kolašinac ponovo starter, Atalanta se plasirala u četvrtfinalu Kupa Italije

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Atalanta je danas pobijedila Sassuolo rezultatom 3:1 na svom stadionu Gewiss u Bergamu i time izborili nastup u četvrtfinalu Kupa Italije, a određenu ulogu u ovoj pobjedi imao je bh. reprezentativac Sead Kolašinac.

Domaći su poveli u 24. minuti kada je Pašalić glavom spustio loptu prema De Ketelaereu koji je u pet metara primio loptu te iz okreta pogodio protivničku mrežu.

Isti igrač je bio strijelac za 2:0 u 63. minuti kada je prvo Pašalić probio po lijevom boku, potom uputio loptu u šesnaesterac prema Mirančuku koji ju je proslijedio do strijelca De Ketelaerea.

Belgijanac se u 71. minuti odužio ruskom nogometašu te je upisan kao asistent za pogodak Mirančuka kojim je Atalanta zapečatila plasman u četvrtfinale domaćeg kupa.

Gosti su u posljednjoj minuti utakmice uspjeli doći do utješnog pogotka za konačnih 3:1, a strijelac je bio Boloca. Kolašinac je igrao do 81. minute.

Inače, protivnik ekipi iz Bergama za plasman u polufinale bit će Milan koji je sinoć s uvjerljivih 4:1 savladao Cagliari.

Večeras će još igrati Roma i Cremonese (21:00 sat), a posljednji duel osmine finala na rasporedu je sutra kada će Juventus ugostiti Salernitanu.