Selektor otkrio
164

Kolašinac je želio putovati u Slovačku, ali ga je Marseille natjerao da se vrati u Francusku

E. B.
Sead Kolašinac (Foto: I. L./Klix.ba)
Sead Kolašinac (Foto: I. L./Klix.ba)
Zmajevi su jutros otputovali u Slovačku na susret kvalifikacija za Euro, a mnogi su bili iznenađeni kada se među putnicima za Bratislavu nije našao Sead Kolašinac.

Kolašinac je ranije otputovao avionom za Keln, odakle će nastaviti put ka Marseju.

Standardni lijevi bek reprezentacije Bosne i Hercegovine se povrijedio igrajući za Marseille u francuskoj ligi, no i pored toga je stigao na okupljanje jer je želio zaigrati u duelima protiv Islanda i Slovačke.

Susret protiv Islanda je propustio, a iz tabora naše selekcije su dolazile informacije kako bi se Kolašinac mogao naći u zapisniku za susret sa Slovačkom, te su mnogi ostali iznenađeni kada se Kolašinac nije našao danas u avionu za Bratislavu.

Selektor reprezentacije Faruk Hadžibegić je riješio misteriju šta se tačno desilo.

"Nažalost, Sead Kolašinac se nije dovoljno oporavio i, na zahtjev njegovog kluba, a uprkos njegovoj želji da ostane sa nama, morao se vratiti u Francusku! Njegov dolazak i prisustvo u kampu reprezentacije, mnogo je značio mladim igračima u pripremi utakmice protiv Islanda, a i meni kao selektoru. Seji se iskreno zahvaljujem i želim mu brz oporavak od povrede", poručio je Hadžibegić.

Susret Slovačka - Bosna i Hercegovina se igra u nedjelju s početkom u 20:45 sati. Direktan televizijski prijenos je omogućen na kanalu BHT1, a tekstualni prijenos susreta ćete moći pratiti na portalu Klix.ba.

Također, tokom dana ćete od naših reportera iz Bratislave dobijati najnovije vijesti, fotografije i videozapise koji se tiču utakmice.