Arsenalov igrač
2

Kolašinac: Iza mene je sjajna godina, nabavio sam i prvog psa

Klix.ba
Sead Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Sead Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac nije gubio vrijeme kako bi se snašao u Premiershipu u dresu Arsenala.

Nakon što je izabran u tim godine Bundeslige igrajući za Schalke, naš univerzalac je stigao u Sjeverni London i već je dva puta izabran za Asrenalovog igrača mjeseca.

"Bila je ovo uzbudljiva godina. Ovo godina sam prešao u Arsenal, što je uzbudljivo za mene. Generalno, ovo je bila veoma pozitivna godina. Najvažnije je da sam bio zdrav cijele godine. Nadam se istom i u 2018.", rekao je Kolašinac za zvaničnu klupsku stranicu.

Bh. reprezentativac smatra da još dosta toga može pokazati.

"Siguran sam da je ovo bila moja najbolja godina i u Schalkeu. Veoma sam zadovoljan kako stvari idu u Londonu, ali znam da još uvijek trebam dosta toga postići i da imam potencijal da više pokažem. Nadam se da ću to učiniti u 2018.", rekao je Kolašinac i otkrio po čemu će pamtiti godinu na izmaku.

"Prije nego što sam došao u Arsenal igrao sam u derbiju između Dortmunda i Schalkea koji je završio rezultatom 0:0. Tada sam spasio gol 'očistivši' loptu s gol-linije i to će ostati u mom sjećanju. Također, ove godine sam nabavio sebi prvog psa, koji je sada kući sa mnom. Imam ga već pet mjeseci i s njim se dosta zabavljam. Nazvao sam ga Vuk na svom bosanskom jeziku. Mislim da mi ime Vuk odgovara", poručio je Kolašinac.