Istraga u toku
10

Kolašinac i Özil izostavljeni iz Arsenalove ekipe za duel protiv Newcastlea

N. K.
Sead Kolašinac (Foto: Arsenal)
Sead Kolašinac (Foto: Arsenal)
Bh. defanzivac Sead Kolašinac i Nijemac Mesut Özil neće biti dio Arsenalove ekipe u prvom kolu Premiershipa ovog vikenda, javljaju engleski mediji.

Topnici će u prvom kolu nove sezone odmjeriti snage s Newcastleom u gostima, a Kolašinac i Özil neće biti na raspolaganju zbog istrage koja se vodi nakon incidenta u kojem su njih dvojica učestvovali.

Podsjetimo, krajem jula pojavio se snimak u kojem je bh. lijevi bek nevjerovatnom hrabrošću otjerao dvojicu napadača s noževima, a koji su htjeli da ih opljačkaju.

Policija je odmah pokrenula istragu, a prije službenih policijskih izvještaja pretpostavlja se da je glavna meta napadača bio automobil bivšeg njemačkog reprezentativca.

Arsenalov menadžer Unai Emery je dva dana kasnije odlučio da dvojac ne bude u sastavu za prijateljski meč s Lyonom istaknuvši kako nije bio dobar trenutak za njih jer nisu 100 posto skoncentrisani.

Kao glavni razlog zbog kojeg je Emery odlučio da ne otvore novu sezonu Premiershipa navodi se policijska istraga, koja i dalje traje te kojoj obojica nogometaša moraju biti posvećeni.