Igrač u najboljoj formi
34

Kolašinac i definitivno otpao za Island, postoji nada da će biti spreman za Slovačku

D. P.
Kolašinac se nije uspio oporaviti na vrijeme (Foto: Nogometni savez BiH)
Kolašinac se nije uspio oporaviti na vrijeme (Foto: Nogometni savez BiH)
Nažalost, nogometaš u najboljoj formi od svih reprezentativaca Bosne i Hercegovine u ovom trenutku, Marseilleov Sead Kolašinac, neće biti spreman za sutrašnji duel protiv Islanda.
To je potvrdio selektor Faruk Hadžibegić u današnjem obraćanju novinarima u sklopu medijskih aktivnosti reprezentacije BiH.

Kolašinac je zaradio povredu u francuskoj Ligi 1 nastupajući za svoj Marseille, nakon čega je propustio i klupske duele. Međutim, kako povreda nije ozbiljnija, postojala je mogućnost da možda i zaigra već sutra.

Sjajni lijevi bek, koji igra u životnoj formi ove sezone, trenirao je odvojeno od tima posljednjih dana pošto je doputovao na okupljanje kako bi bio uz reprezentaciju.

Ipak, danas je selektor Hadžibegić potvrdio da Kolašinca definitivno neće biti, ali i da se nada kako će nogometaš Marseillea biti spreman za duel protiv Slovačke koji je zakazan za nedjelju.

Od ranije poznato je da Zmajevi neće moći računati na usluge Miralema Pjanića i Muhameda Bešića, koji su već neko vrijeme povrijeđeni.