Svi griješe
39

Kolašinac digao glavu i nastavio dalje: Znači mi podrška trenera i saigrača

Klix.ba
Sead Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Sead Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac BiH i defanzivac Arsenala Sead Kolašinac otkrio je da mu mnogo znači podrška trenera Unaija Emeryja i saigrača nakon greške koju je napravio u meču protiv Manchester Uniteda koji je završio 2:2.

Topnici su dva puta imali prednost, ali su je brzo izgubili, a direktni krivac kod drugog pogotka bio je Sead Kolašinac koji je loše reagovao i poklonio je loptu Lingardu.

U razgovoru za britanski Sky Sports Kolašinac je rekao da mu znači podrška trenera i igrača.

"Lijepo je kada te saigrači tako dočekaju u svlačionici, posebno kada znaš da si napravio grešku i da nas je ta greška možda koštala dva boda. To mi je pomoglo. Trener Emery mi je rekao neke stvari i poručio mi je da ne padam psihički, što mi je značilo. Svi saigrači su mi također pružili podršku i govorili da podignem glavu. Možete vidjeti da smo bliski u timu i mislim da je to pozitivno", kazao je Kolašinac.

Arsenal je u nizu od 20 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, a prije remija na Old Traffordu pobijedili su gradskog rivala Tottenhama.

"Ova sedmica je veoma važna, derbi je bio vrlo bitan za nas, znali smo da s tri boda idemo naprijed i željeli smo uraditi to. Na kraju smo uspjeli. Bili smo blizu cilja na Old Traffordu i osjećamo se kao da smo izgubili dva boda, ali nismo uznemireni zbog toga", kazao je Kolašinac.

Arsenal u sljedećem kolu igra protiv Huddersfielda na svom terenu, a susret se igra od 16:00 sati.