Evropska liga
121

Kolašinac asistent u trijumfu Arsenala protiv Valencije, remi Eintrachta i Chelseaja

Piše: N. K.
Arsenal - Valencia (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Arsenala pobijedili su na Emiratesu u prvoj utakmici polufinala Evropske lige ekipu Valencije rezultatom 3:1, ali će odluka o putniku u finalu biti poznata tek nakon revanša u Španiji.

Gotovo sve bitno na ovoj utakmici dogodilo se u prvom poluvremenu kada je prvo Diakhaby nakon kornera i asistencije Rodriga doveo Šišmiše u vodstvo.

Ipak, slavlje gostiju trajalo je svega sedam minuta. Topnici su istrčali sjajnu kontru, a na kraju je Aubameyang uposlio Lacazettea, koji neometano šalje loptu u mrežu za poravnanje.

Već u 26. minuti Arsenal je stigao do preokreta. Ponovo je sjajni Lacazette pogodio, ovaj put nakon centaršuta Xhake i loše intervencije gostujućeg golmana.

U drugom poluvremenu je opao intenzitet igre, a Arsenal je uprkos vodstvu bio za nijansu bolji protivnik i nagrada je stigla u samom finišu kada je bh. reprezentativac Sead Kolašinac sjajno asistirao večeras odličnom Aubameyangu za konačnih 3:1.

Eintracht i Chelsea su odigrali neriješeno 1:1 u drugom polufinalnom paru odigranom na Commerzbank-Areni u Frankfurtu.

Domaći su u vodstvo došli polovinom prvog poluvremena kada je Jović sjajno pogodio nakon centaršuta Kostića.

Chelsea je ipak prije odlaska na odmor uspio izjednačiti, a važan pogodak postigao je Pedro nakon dodavanja Loftus-Cheeka.

Plavci su u nastavku apsolutno razbili domaće. Imali su daleko veći posjed lopte, stvorili veliki broj prilika, ali je odbrana Eintrachta na čelu sa sjajnim golmanom Trappom izdržala sve nalete i s donekle pozitivnim rezultatom putuje na revanš u London.