Stigao na Emirates
347

Kolašinac: Arsenal i Wenger mi nude priliku da se dokažem na globalnom nivou

Piše: D. B.
Kao što je ranije objavio portal Klix.ba, bh. reprezentativac Sead Kolašinac će karijeru nastaviti u Arsenalu, a tim povodom se oglasio putem svoje stranice na Facebooku.

"Poštovani prijatelji i navijači, u posljednje vrijeme se puno pričalo i pisalo o mojoj daljoj karijeri. Donio sam odluku i želim da je od mene čujete. Kao što znate, moj ugovor u Schalkeu ističe, proveo sam mnogo neprospavanih noći u razmišljanju gdje da nastavim karijeru. U posljednjih šest godina, još od kada sam zaigrao za U19 tim Schalkea, ja sam postao jedan od vas. Koristim ovu priliku da se zahvalim svom mentoru Norbertu Elgertu koji je učinio ključne stvari u oblikovanju svog života i karijere. Dakle, moja odluka je da karijeru nastavim u Londonu, tačnije u Arsenalu. Vrlo mi je žao što napuštam Gelsenkirchen, ali Arsenal i trener Arsene Wenger mi nude veliku priliku da se dokažem na globalnom nivou. U posljednje vrijeme sam imao više vrlo primamljivih ponuda najvećih evropskih klubova, koje sam sve odbio. Kao što znate, u proteklih nekoliko mjeseci sam se borio s nekoliko povreda, ali sam stisnuo zube i dao maksimum u svakoj utakmici za svoj klub kako bi postigli što bolje rezultate. Schalke 04 ostavlja veliki trag u mojoj karijeri i što je još važnije u mom srcu – zauvijek. Zahvaljujem vam na velikoj podršci koju ste mi davali svih ovih godina", objavio je Kolašinac na Facebooku.

Dvadesettrogodišnji nogometaš će se Topnicima pridružiti u julu te se pripremati za novu sezonu. On nije stigao na pripreme reprezentacije BiH, jer ne može nastupiti protiv Grčke u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zbog suspenzije, odnosno žutih kartona.