Nogomet
188

Kokot: Nismo očekivali ovakve rezultate, o Slaviji bi se moglo dosta pisati ove sezone

Piše: D. B.
Prije početka nove sezone BHT Premijer lige BiH niko nije mogao očekivati da će Slavija nakon šest kola biti na trećoj poziciji sa osvojenih 12 bodova. Ipak, ekipa iz Lukavice je napravila nekoliko odličnih rezultata, a napadač Zoran Kokot najavljuje nastavak pozitivnog niza.
Zoran Kokot (Foto:Slavija.info)
Zoran Kokot (Foto:Slavija.info)

"Mi smo priredili iznenađenje u dosadašnjem dijelu prvenstva. Niko ovo nije očekivao, a ja se nadam da možemo nastaviti s pobjedama", izjavio je Kokot za portal Klix.ba.

Slavija je prethodnih sezona imala finansijskih problema, zbog čega dodatno iznenađuje ostvareni uspjeh i dobre igre. Također, tim igra u Foči zbog rekonstrukcije stadiona u Lukavici.

"Finansijska situacija u većini klubova je veoma loša, kao i kod nas. Međutim, u ovoj sezoni je u klubu nešto bolje, a vjerujem da će ljudi u klubu učiniti sve da bude još napretka na tom planu. Uprkos svemu, mi igrači smo motivisani, vlada odlična atmosfera, koja krasi našu ekipu", rekao je napadač Slavije.

U prvom, drugom i trećem kolu je Slavija upisala remije. U Foči protiv Zrinjskog je bilo 0:0, kao i u Bijeljini protiv Radnika, a onda je Slavija kao domaćin odigrala 1:1 sa Željezničarom.

U četvrtom kolu je ekipa iz Lukavice bila gost Vitezu, kojem je nanijela katastrofalan poraz pobijedivši 5:0. U petom kolu je Slavija savladala Slobodu 2:1, a potom je u Gradačcu protiv Zvijezde upisala pobjedu 3:1.

U narednom kolu će Slavija ugostiti Borac u Foči.

"Dolazi nam jako neugodna ekipa Boraca i neće nam biti lako. Ipak, cilj je da u ovoj utakmici izborimo tri boda. Za Borac neće igrati Mladen Žižović, njihov najbolji igrač, tako da će nam biti malo lakše", kazao je Kokot.

On se nada da Slavija može nastaviti igrati u visokom tempu.

"Vrijeme će pokazati možemo li nastaviti ovim tempom, ja se iskreno nadam da možemo. Atmosfera koju imamo bi nam trebala pomoći da ostanemo u vrhu tabele. Također ekipa je mlada i sastavljena od odličnih igrača", smatra bivši nogometaš Olimpica.

Kokot je u šest utakmica postigao tri gola za Slaviju.

"Ne bih da govorim o sebi, nego da sve pokažem na terenu. Zabio sam tri gola, lagao bih kada bih rekao da nisam zadovoljan. Nadam se da će biti još golova".

Uprava Slavije ne vrši pritisak na igrače, ali Kokot najavljuje da će se ekipa žestoko boriti za što bolju poziciju na tabeli.

"Uprava i trener nam nisu postavili visoke ciljeve, no, ako uspijemo zadržati ovaj timski duh i formu, o Slaviji će se dosta pisati u ovoj sezoni", završio je Kokot.