FK Sarajevo
0

Kojašević ostaje, Plišek trener od ponedjeljka

Piše: E. Isanović
Sa priprema FK Sarajevo u Fojnici (Foto: Sarajevo-x.com)
Sa priprema FK Sarajevo u Fojnici (Foto: Sarajevo-x.com)
Damir Kojašević najvjerovatnije ostaje vjeran bordo boji. Crnogorac, koji je nakon samo nekoliko nastupa postao ljubimac navijača Sarajeva, dokazao se kao istinsko pojačanje u prošloj sezoni. U pojedinim utakmicama cijela priča se najviše vrtjela oko popularnog Piksija.

U subotu je Kojašević razgovarao sa Irfanom Redepagićem, članom Uprave koševskog premijerligaša.

"Približili smo stavove. U ponedjeljak će se sve definitivno znati, ali su velike šanse da ostanem na najvećem bh. stadionu. Raduje me takav rasplet. I pored svega što nam se dešavalo u protekloj sezoni, završili smo drugi i izborili plasman na evropsku scenu. Želim međunarodne utakmice igrati u dresu Sarajeva", rekao je Kojašević za Sarajevo-x.com.

Jiri Plišek još uvijek nije zvanično preuzeo trenersku ulogu. Najvjerovatnije da će Čeh u ponedjeljak potpisati ugovor, a nakon toga otputovat će u Fojnicu gdje će se upoznati s ekipom.

Nogometaše Sarajeva očekuju teški napori, jer je Plišek poznat po temeljitom i disciplinovanom radu. Pored toga, on će saopštiti kakvi profili nogometaša nedostaju kako bi složio "kockice u mozaik".

Na Koševu sanjaju još i povratak Alena Škore. Kako smo uspjeli saznati, nije isključena takva mogućnost.

Za kraj treba istaći da čelnici kluba pregovaraju i sa jednim od najboljih golmana Premijer lige BiH.