Kolateralna šteta Zidane i Valdano
0

Koga se sve riješio Jose Mourinho

Klix.ba
Od trenutka kada je stigao u Real Madrid, Jose Mourinho je počeo akumulirati dugačak popis odbačenih imena ljudi koji će uvijek biti povezani sa poviješću Real Madrida, ali koji su bili prepreka ambicijama portugalskog menadžera.

Kontroverznom treneru zasmetali su i sportski direktor kluba, menadžer rezervne ekipe, liječnici pa čak i kuhari, a sada i kapiten Casillas, piše Marca.

Mourinhova prva žrtva bio je argentinski sportski direktor Real Madrida Jorge Valdano. U svojoj prvoj sezoni u klubu, Mourinho se sa njim stalno sukobljavao da bi na kraju predsjednik kluba Florentino Perez najavio njegov odlazak.

Ubrzo nakon toga, Mourinho je preuzeo Valdanove dužnosti. Kada je Zinedine Zidane došao u Real Madrid, Mourinho se ponadao da će odigrati istu ulogu kao Figo u Interu. No, Zidane nije bio u mogućnosti da ispuni sve zahtjeve Portugalca pa je njihov odnos brzo zahladnio.

Zidane je diskretno udaljen s treninga prve ekipe da bi naposljetku sam napustio funkciju Mourinhovog savjetnika.

Jedna od žrtava menadžera Real Madrida je i doktor Hernandez, koji je na početku druge sezone s Mourinhom na klupi obaviješten da više nije potreban klubu, piše Marca.