Ispustili dva boda
37

Koeman utučen nakon velikog kiksa Barcelone: Ovo nije normalno i teško je sve objasniti

K. H.
Ronald Koeman je imao razloga za nezadovoljstvo (Foto: EPA-EFE)
Ronald Koeman je imao razloga za nezadovoljstvo (Foto: EPA-EFE)
Trener Barcelone Ronald Koeman nakon iznenađujućeg remija protiv Levantea rezultatom 3:3 rekao je da je ovakvu utakmicu teško i gotovo nemoguće objasniti te da je on najodgovorniji za ovaj rezultat.
Katalonci su na gostovanju kod Levantea nakon prvih 45 minuta imali prednost od 2:0, domaći tim se vratio i poravnao na 2:2, no i novo vodstvo od 3:2 nije bilo dovoljno Barceloni da dođe do pobjede. Koeman je priznao i da ga je Levante iznenadio s nekoliko akcija u drugom poluvremenu.

"Teško je objasniti ovakvu utakmicu, igrali smo dobro u prvom poluvremenu i držali smo dobar ritam na lopti te stvarali šanse za postizanje golova. U drugom dijelu nas je Levante iznenadio s nekoliko akcija, a mi nismo dobro igrali u odbrani. Kada se takve stvari dese, onda je teško ponovo napasti protivnika, Levante se nametnuo i 'ušao' u utakmicu", rekao je Koeman.

Nakon toga je rekao da je on kao trener najodgovorniji za ovakav rezultat Barcelone.

"Ja sam trener i ja sam najodgovorniji za rezultat. Nismo imali intenzitet, svi smo se nadali da će nam 2:0 biti dovoljno za pobjedu, a na kraju nam je Levante oduzeo dva boda. Razumijem da me pitate za moju budućnost, tako je uvijek s trenerima, iako je teško reći šta se desilo. Neke stvari se ne mogu objasniti", rekao je Koeman i nastavio:

"Nije normalno da primimo tri gola za 45 minuta. To se ne može desiti ekipi poput Barcelone."

Barcelona je trenutno s utakmicom više na drugom mjestu La Lige. Vodeći Atletico Madrid im bježi jedan bod, dok Real ima bod manje.