Žali zbog odlaska
13

Koeman prvi put otvorio dušu o vremenu u Barceloni: Ne mogu tamo, sve je još uvijek bolno

K. H.
Ronald Koeman (Foto: EPA-EFE)
Ronald Koeman (Foto: EPA-EFE)
Nizozemski stručnjak Ronald Koeman četiri mjeseca nakon odlaska iz Barcelone prvi put je otkrio neke stvari o dešavanju u klubu, a on je rekao da rastanak s katalonskim timom nije bio lagan za njega i da se na kraju svega osjeća jako loše.

Na početku je rekao kako sigurno neko vrijeme neće biti gost na utakmicama Barcelone jer bi mu nakon svega bilo teško opet vidjeti se s Laportom, a uz to se praviti da se ništa nije desilo. Smatra da nije dobio dovoljno vremena, koliko je dobio čovjek koji je došao nakon njega - Xavi.

"Sigurno je da me neko vrijeme nećete vidjeti na Nou Campu. Ne mogu tamo da se pred Laportom pretvaram kao da se ništa nije desilo", rekao je Koeman pa nastavio:

"Nisu mi dali vremena kao što su dali Xaviju. Meni je to sve još uvijek bolno. Radio sam s puno povrijeđenih igrača, a sada kada je Pedri opet tu, uz to je u formi, tu je i Dembele koji je u formi... Sada možete sve vidjeti."

Dalje je rekao kako je od početka saradnje s Laportom imao utisak da ga se predsjednik Barcelone želi riješiti.

"Nije mene Laporta doveo u klub. Od prvog trenutka kada je pobijedio na izborima osjećao sam da nismo na istim talasnim dužinama. Meni novac nikada nije bio važan. Stvarno sam želio da uspijem u Barceloni, da uradim sve što je do mene, ali sam shvatio da Laporta želi moj odlazak jer me on nije ni doveo. Hiljadu puta mi je rekao da Xavi neće biti trener jer nema iskustva", otkrio je Koeman.

Dalje je rekao kako je pristao na prodaju nekih igrača kako bi se klub finansijski stabilizovao, ali da mu nije jasno odakle najednom novac da se kupi igrač od 55 miliona eura, vjerovatno aludirajući na dovođenje Torresa iz Manchester Cityja.

"Na insistiranje rukovodstva kluba pristao sam da se prodaju neki igrači kkako bi finansije doveli u red. A onda malo poslije toga svjedočimo kako Barcelona kupuje igrača za 55 miliona eura i to malo nakon što je pustila Messija da ode. U takvim okolnostima se zapitate još nešto - da li je Messi stvarno morao otići?", zapitao se Koeman.