Nogomet
0

Koeman novi trener Feyenoorda

Totalsport
Bivši nizozemski nogometni reprezentativac Ronald Koeman (48) vratio se u klub u kojem je završio svoju igračku karijeru, Feyenoord, ovoga puta u ulozi trenera.

Koeman je potpisao jednogodišnji ugovor, a pomoćnici će mu biti Giovanni van Bronckhorst i Jean-Paul van Gastel, njegovi bivši saigrači iz Feyenoorda čije je boje branio između 1995. i 1997. godine.

"Moje je čvrsto uvjerenje da ćemo biti sposobni izazvati neka iznenađenja ove sezone. Postoji puno kvalitete i talenta u ovoj mladoj ekipi. Kao i svi igrači i cijeli klub, dijelim mišljenje i ambiciju da pokažemo više nego li je to bio slučaj u bliskoj prošlosti", rekao je Koeman, koji će na klupi slavnog kluba iz Rotterdama a koji je prošle sezone okončao tek 10. u Eredivisiji, naslijediti Marija Beena.

Koemanu će ovo biti sedmi samostalni trenerski posao i prvi nakon 2009. godine kada je sjedio na klupi AZ Alkmaara. Trenersku karijeru započeo je kao pomoćnik u nizozemskoj reprezentaciji, pa Barceloni, dok je potom vodio Vitesse, Ajax, Benficu, PSV i Valenciju.