Važan period za Barcu
10

Koeman ne želi rizikovati s povrijeđenim igračima, Pjanić se vratio treninzima

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Barcelone Ronald Koeman kaže kako je bh. reprezentativac Miralem Pjanić odradio trening s katalonskom ekipom i da će uoči meča protiv Alavesa u okviru La Lige odlučiti hoće li biti u konkurenciji za tim.

Barcelona je u prošlom meču doživjela težak poraz od Seville u prvom susretu polufinala španskog Kupa kralja rezultatom 2:0, pa će u uzvratu biti prinuđena pružiti jednu od najboljih partija u ovoj sezoni kako bi nadoknadili zaostatak iz prve utakmice. U okršaju protiv Seville naš Pjanić nije igrao zbog povrede stopala.

Pred naredni susret protiv Alavesa, a koji se igra samo četiri dana uoči prvog meča osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a, Koeman je rekao da u nogometu uvijek postoji rizik od povreda i da je najvažnije da se igrači polako oporavljaju.

"Uvijek vjerujem da postoji rizik u vezi s povredama, a nama je cilj da nam svi igrači budu zdravi prije kraja sezone. Da je sezona pri kraju, rizikovao bih s nekim igračima, ali nisam u stanju to uraditi. To je što se tiče Piquea i Arauja. Pjanić, Dest i Braithwaite su odradili lagan trening i sutra ćemo odlučiti hoće li igrati protiv Alavesa", rekao je Koeman.

Ovaj trener odgovorio je i na mnoga druga zanimljiva pitanja pa je tako rekao da je Guardiolina Barcelona igrala najbolji nogomet u posljednjih 25 godina, u kontekstu toga da je Bayern ove sezone osvojio šest trofeja, a odbio je govoriti o povredi Neymara rekavši da ga susret protiv PSG-a još ne interesuje.

Barcelona je trenutno na trećoj poziciji u La Ligi s tri boda manje od Real Madrida, ali i utakmicom manje, a prvoplasirani Atletico Madrid s utakmicom manje od njih ima osam bodova više.