Nogomet
0

Kodro strijelac u porazu Osasune od Real Sociedada

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Fudbaleri Real Sociedad nakon velikog preokreta savladali su u okviru 21. kola španske La lige ekipu Osasune rezultatom 3:2.

Prvu veliku priliku imao je naš Kenan Kodro, ali je loše pucao iz blizine i Rulli je uhvatio loptu bez puno problema.

Ipak, u 25. minuti bh. napadač pogodio je za goste. Izašao je jedan na jedan s golmanom i postigao gol bez većih problema pa se na odmor otišlo sa zasluženom prednošću Osasune.

U drugom poluvremenu gledao se dosta bolji fudbal. Clerc je imao priliku na samom otvaranju udvostručiti prednost Osasune, ali mu je u posljednji tren izblokiran šut.

Pola sata prije kraja Navas uspijeva da izjednači nakon što je skočio najviše i precizno pogodio glavom lijevi dio gola.

Vela je deset minuta kasnije primio sjajan pas koji ga je izbacio u situaciju jedan na jedan s golmanom te je mirno poslao loptu u mrežu pored golmana.

Samo pet minuta kasnije Juanmi mirno zabija uz desnu stativu i tada se mislilo da je pobjeda Sociedada gotovo sigurna.

Ipak, Leon dvije minuta kasnije nalijeće na loptu unutar šesnaesterca i savladava golmana udarcem unutar lijeve stative.

Samo zahvaljujući sjajnom Rulliju, Romero tri minute kasnije nije uspio donijeti izjednačenje Osasuni.

Real Sociedad je s ova tri boda prestigao Villarreal i sada je petoplasirana ekipa španske La lige, dok je Osasuna ostala na predzadnjem mjestu sa svega deset osvojenih bodova.