Humanitarna utakmica
0

VIDEO / Kobe Bryant igrao nogomet uz Guardiolu

Totalsport
Košarkaš Los Angeles Lakersa Kobe Bryant zaigrao je u nedjelju nogomet uz bok treneru Barcelone Pepu Guardioli u humanitarnoj utakmici koju je organizirala nekadašnja najbolja svjetska nogometašica Mia Hamm.

Bryant je dio djetinjstva proveo u Italiji gdje se zaljubio u nogomet, ali njegove vještine u tom sportu, sudeći prema nedjeljnom revijalnom dvoboju u Washingtonu, nisu za hvaljenje. Ponajbolji košarkaš svijeta se, ipak, dobro zabavio, kao i gledatelji koji su u jednom trenutku mogli vidjeti i kako je Bryant svojim potezom oštetio podlogu na kojoj se igralo.

Posebno je sretan Bryant bio što je igrao u dresu svog omiljenog kluba Barcelone i u sastavu s Guardiolom koji je pokazao da je još uvijek u dobroj kondiciji. U utakmici koja je završila rezultatom 6-6 zabio je jedan gol i jednom asistirao.

U suparničkoj je ekipi na golu stajao legendarni golman, a danas sportski direktor katalonskog kluba, Andoni Zubizarreta, a igrao je i jedan od najboljih vaterpolista svijeta svih vremena, a trenutno također Barcelonin zaposlenik, Manel Estiarte.