Tri tima u dva boda
52

Ko ulazi u Premiership: Drama je dostigla vrhunac, pravo iznenađenje na pomolu

D. P.
Ipswich silno napada promociju (Foto: Ipswich FC)
Ipswich silno napada promociju (Foto: Ipswich FC)
Borba za ulazak u englesku Premier ligu ove godine nudi znatno uzbudljiviji doživljaj od prethodnih sezona, a u žestokoj utrci su tri tima.

Prije nekoliko sedmica činilo se da je Leicester siguran putnik i povratnik u Premier ligu, ali su Lisice ispustile nevjerovatnih 17 bodova prednosti u odnosu na tada trećeplasirani Leeds.

Leicester je trenutno treći sa 85 bodova, a za ulazak u Premier ligu borit će se s drugoplasiranim Leedsom (86 bodova) i prvoplasiranim Ipswichem (87 bodova).

Tako na vrhu Championshipa trenutno imamo pravu dramu i borbu u troje, a sva tri kluba razdvajaju samo dva boda razlike. Mjesta za direktnu promociju u Premier ligu ima samo za dvije ekipe, dok će trećeplasirani u play-off.

Dok se za Leeds i Leicester očekivao povratak u Premier ligu već ove sezone, jer su najjače ekipe koje su prošle godine ispale iz elite, među njima imamo veliku senzaciju i apsolutni hit sezone.

Riječ je o Ipswichu, kojem niko nije prognozirao čak ni borbu za ulazak u viši rang. No, ekipa, koju predvodi doskorašnji pomoćni trener Manchester Uniteda Kieran McKenna, igra fantastično i prva je na tabeli uprkos svim očekivanjima.

Sva tri konkurenta za plasman u viši rang jučer su upisala pobjede na domaćem terenu. Leicester je slavio rezultatom 3:1 protiv Norwicha, Ipswich je bio bolji od Southamptona (3:2), kao i Leeds od Hulla (3:1).

Tabele: