Nekoliko kriterija
42

Ko su najuspješnije djevojke slavnih nogometaša: Na listi nema Ronaldove izabranice

H. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Portal SlotsUp napravio je listu najutjecajnih i najuspješnih djevojaka (supruga) nogometaša, a zanimljivo je da na njoj nema Ronaldove izabranice Georgine Rodriguez.

Na prva tri mjesta su Shakira, Victoria Beckham i britanska pjevačica Perri Edwards, a lista je sastavljena na osnovu nekoliko kriterija, poput ličnih dostignuća, popularnosti na društvenim mrežama, broju knjiga koje su objavili, novca koji naplaćuju za svaku sponzorisanu objavu na Instagramu ili broju objava na Spotifyju.

Kolumbijska pjevačica Shakira, supruga Gerarda Piquéa, vodeća je za 100 bodova, a iza nje je Victoria Beckham (95 bodova) zahvaljujući više od 277.000 miliona eura profita, dvije knjige i više od 40 miliona pratitelja na društvenim mrežama. Poput Shakire, Victoria se proslavila prije nego što je postala supruga Davida Beckhama i to kao pjevačica popularne grupe Spice Girls.

Treća na listi je još jedna poznata britanska pjevačica, Perri Edwards (76 bodova), djevojka nogometaša Liverpoola Alex-Oxlade Chamberlain, a koja je članica grupe Little Mix koja je prodala više od 60 miliona albuma i singlova i jedna je od najpopularnijih ženskih grupa u historiji.

Lista od 15 najuspješnijih i najutjecajnijih djevojaka poznatih nogometaša (Foto: Twitter)
Lista od 15 najuspješnijih i najutjecajnijih djevojaka poznatih nogometaša (Foto: Twitter)

Četvrta je Oriana Sabatini partnerica Paula Dybale, a prvih pet kompletira Leigh-Anne Pinnokck, djevojka engleskog nogometaša Andrea Grayja.

Mnogima je čudno da se Georgina Rodríguez ne pojavljuje na listi. Iako nije bila poznata, niti je imala veliki bankovni račun prije nego što je 2016. upoznala Cristiana Ronalda, sada uživa enormnu popularnost.

Georgina ima 27 miliona sljedbenika na Instagramu i često je na naslovnicama mnogih časopisa. Nerijetko se pojavljuje i na crvenom tepihu, a uskoro će o njoj biti objavljen i dokumentarni film na Netflixu.