Nevjerovatna majstorija
22

Ko kaže da vam neko treba centrirati za "makazice"? Alžirac sam sebi nabacio loptu i postigao golčinu

E. B.
Pogodak Benzije za 3:3
Pogodak Benzije za 3:3
Sarajlija Vladimir Petković je sinoć na klupi Alžira u prijateljskoj utakmici protiv Južnoafričke Republike svjedočio spektakularnom golu koji je postigao njegov igrač Yassine Benzia.

Na susretu je viđeno šest pogodaka, a na kraju nije bilo pobjednika. Alžir je poveo u 22. minuti kada Benzia zatresao mrežu Južne Afrike, no u Themba Zwane je najprije u 34. minuti poravnao na 1:1, a potom je u petoj minuti nadoknade prvog poluvremena pogodio za vodstvo JAR-a rezultatom 2:1.

Yacine Brahimi je u 53. minuti poravnao na 2:2, a Iqraam Rayners je u 66. ponovo doveo JAR u vodstvo, ovaj put 3:2.

Najljepši trenutak na utakmici desio se u 70. minuti kada je Benzia napravio majstoriju koja se zaista rijetko viđa na nogometnim terenima.

Monsef Bakrar mu je dodao loptu po zemlji, a veznjak azerbejdžanskog Qarabaga se odlučio na nesvakidašnji potez.

Odlučio je sam sebi podići loptu, a potom šutirati "makazicama". To je izveo na zaista sjajan način i golman Južnoafričke Republike Ronwen Williams nije mogao učiniti ništa osim paradom uljepšati pogodak.

Nema sumnje kako će ova Benzijina majstorija biti među najozbiljnijim kandidatima za najljepši pogodak godine i ne bi bilo nikakvo iznenađenje ukoliko 29-godišnji Alžirac osvoji nagradu Puškaš.