Serhou Guirassy
33

Ko je najtraženiji igrač ovog ljeta: Drugi je strijelac Bundeslige, a košta samo 17,5 miliona eura

E. B.
Serhou Guirassy (Foto: EPA-EFE)
Serhou Guirassy (Foto: EPA-EFE)
Napadač Stuttgarta Serhou Guireassy (28) je, bez ikakve sumnje, najtraženiji nogometaš ovog prijelaznog roka.

Ukoliko je pretpostavka da je Kylian Mbappe već dogovorio odlazak u Real Madrid tačna, jasno je da će najviše klubova stati u red za dovođenje reprezentativca Gvineje.

Guirassy je ove sezone u 28 odigranih utakmica u Bundesligi postigao isti broj pogodaka, te je drugi strijelac njemačkog prvenstva iza Harryja Kanea koji je postigao 36 golova i bio je glavni igrač Stuttgarta koji je sezonu završio čak na drugom mjestu.

No, zbog ugovora koji Guirassy trenutno ima, praktično je nemoguće da ga i iduće sezone gledamo u dresu Stuttgarta.

Naime, Guirassy je sa Stuttgartom u ljeto prošle godine potpisao trogodišnji ugovor uz otkupnu klauzulu od samo 17,5 miliona eura, što dovoljno pokazuje da ni u njemačkom klubu nisu vjerovali da bi Gvinejac mogao ovako dominirati.

Brojnim klubovima je ta cijena itekako primamljiva, a u redu za njegov potpis su već Bayern i Borussia Dortmund, no jedan klub je već napravio prvi korak i kontaktirao Stuttgart.

Radi se o Milanu koji hitno mora pronaći centarfora nakon odlaska Oliviera Girouda, a čelnici Rossonera su već obavili prvi krug razgovora s kolegama iz Stuttgarta i, ukoliko se šta ne promijeni, Guirassyja ćemo gledati od jula u italijanskoj prijestolnici mode.