Nogomet
0

Ko je na utakmici Željezničar-Čelik uzvikivao "Zenica je srce Srbije"?

Klix.ba
Na YouTube kanalu navijača Željezničara pojavio se video naslovljen "Robijaši skandiraju 'Zenica je srce Srbije' koji je izazvao brojne reakcije građana BiH i ljubitelja nogometa.

Naime, na snimku se može čuti skandiranje "Zenica je srce Srbije", a navijači Željezničara tvrde da su ovu parolu uzvikivale pristalice Čelika poznatiji kao Robijaši, koji su došli podržati svoj klub u utakmici sa Željezničarem na Grbavici.

U želji da saznamo šta se zaista dogodilo, kontaktirali smo jednog navijača Čelika koji je prisustvovao utakmici, a koji je odbacio tvrdnje da su Robijaši skandirali ovu sramotnu parolu.

"Nekoliko momaka iz naše podgrupe je u Sarajevo stiglo privatnim automobilima pa su među prvima ušli na tribinu na Grbavici. Odmah po dolasku počele su prozivke i uvrede. Nazivali su nas četnicima i p*****a četničkim. Naši momci su se tome samo smijali i raširili zastavu sa ljiljanima. To je trajalo do početka utakmice, da bi na poluvremenu, kada je stala pjesma na tribinama, njih desetak počelo sa novim provokacijama koji se čuju na videosnimku koji se proširio velikom brzinom", kazao je jedan od Robijaša (identitet poznat redakciji).

On tvrdi da je parolu "Zenica je srce Srbije" uzvikivalo nekoliko navijača Željezničara koji su bili na sjevernoj tribini u želji da isprovociraju pristalice Čelika.

"Mi smo na to odgovorili aplauzom i bilo nam je sve to smiješno.Zatim se na ogradu popeo naš vođa i poveo himnu 'Jedna si jedina'. Nakon toga su prozivke stale", kaže naš sagovornik.

Robijaši su, također, postavili videosnimak kao odgovor Željinim Manijacima s pitanjem: "Zašto autor nije postavio kompletan snimak? Ono što nije uradio on, uradit ćemo mi. Zenica je Bosne zjenica!".