Bez navijača Sarajeva
15

Ko je iz svečane lože gledao sarajevski derbi na Grbavici, stigli su političari i funkcioneri

H. H.
Anela Potura i Faruk Hadžibegić (Foto: T. S./Klix.ba)
Anela Potura i Faruk Hadžibegić (Foto: T. S./Klix.ba)
Sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva na Grbavici privukao je veliki broj gledalaca, a u svečanoj loži bile su prisutne su i brojne javne ličnosti.

Na derbi je stigla bivša direktorica Ajla Alimanović, te nekadašnji selektor nogometne reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić, a u delegaciji FK Sarajevo je i potpredsjednica SFK 2000 Sarajevo Anela Potura.

Političku svitu predvodi premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, a tu su i načelnik Općine Stari Grad Irfan Čengić i vijećnik u Gradskom vijeću Sarajeva Vedad Deljković.

Neizostavni su bili i predstavnici Željezničara - predsjednik Jusuf Tanović i direktorica Amira Bajrović Uznović, kao i ostali članovi uprava oba kluba.

Nažalost, sarajevski derbi imao je neželjenu uvertiru jer se na Grbavici ranije tokom dana dogodio sukob navijača Sarajeva s policijom.

Tom prilikom privedeno je devet pripadnika Hordi zla, a MUP Kantona Sarajevo zabranio je dolazak na utakmicu gostujućim navijačima. Tako je sektor na sjevernoj tribini od 1.500 mjesta prazan tokom derbija.