Atraktivna manekenka
0

Ko je Aida Yespica, Özilova bivša za koju je Mourinho tvrdio da je spavala sa svima

N. K.
Aida Yespica (Foto: Instagram)
Aida Yespica (Foto: Instagram)
Komentari Florentina Pereza o brojnim bivšim zvijezdama Real Madrida koji su nedavno procurili izazvali su kontroverze, ali možda nijedna nije bilo toliko "sočna" kao stvari koje je rekao o Mesutu Özilu.

Naime, Realov predsjednik govorio je o tome da je Özil bio u vezi s modelom iz Milana Aidom Yespica, za koju je tadašnji trener Jose Mourinho tvrdio da je bila s brojnim igračima Milana i Intera.

"Özil je ovdje došao s 21 godinom. Treća je generacija Turaka i otkrivao je Madrid. Nije imao ništa ovdje. Nije bilo drugih Turaka i nije imao djevojku. Onda mu se naglo promijenio stil života, pao je na jednu italijansku manekenku iz Milana. Imao je privatni avion, letio bi tamo, seksali bi se i onda bi se vratio. Jednog dana je naljutio Josea Mourinha, koji je u šali rekao: 'Hej, Özile, idiote, daj da ti sada nešto kažem, da ti se obratim kao da sam ti otac. Djevojku s kojom izlaziš su je*ali svi igrači Intera i Milana, uključujući i stručne štabove oba kluba.' Özil ju je brzo ostavio", rekao je Perez na jednom od snimaka koje tokom protekle sedmice objavljuje španski El Confidencial.

Aida Yespica (Foto: Instagram)
Aida Yespica (Foto: Instagram)

Uz sve ove stvari koje danima zaokupljuju pažnju u svim španskim medijima, vrijeme je da pogledamo ko je zapravo Aida Yespica.

Ko je ona?

Aida je porijeklom iz Venecuele, gdje je 2002. godine kao 20-godišnjakinja pobijedila na izboru za Miss Venecuele. Nakon toga se preselila u Milano kako bi nastavila manekensku karijeru, a do 2003. postala je poznati model.

Aida Yespica (Foto: Instagram)
Aida Yespica (Foto: Instagram)

Bila je na naslovnicama prestižnih časopisa poput GQ, Maxim i Fox, a istovremeno je izdavala i atraktivne kalendare. Karijeru je nastavila na italijanskoj i španskoj rijaliti televiziji, pojavljujući se u brojnim emisijama.

S kim je bila povezana?

Budući da je ovo bila tema razgovora Pereza, odnosno Mourinha, te da ne postoji način da se većina potvrdi, ono što se sigurno zna je da je Aida bila u vezi s bivšim igračem Intera Matteom Ferrarijem.

Aida Yespica (Foto: Instagram)
Aida Yespica (Foto: Instagram)

Ima čak i dijete s defanzivcem, Aron Ferrari koji je rođen 2008. godine. Bilo koji drugi odnosi su špekulacije i teško ih je potvrditi.

Čime se ona sada bavi?

Aida Yespica nije radila ni u jednom velikom televizijskom programu niti se pojavljivala u filmovima od 2013. godine, ali ima gotovo milion pratitelja na Instagramu, gdje prilično često objavljuje atraktivne fotografije.