{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Knjiga "Ja sam Zlatan Ibrahimović" 14. aprila u BiH

F
12.4.2012. u 12:06
286
23
Knjiga "Ja sam Zlatan Ibrahimović" 14. aprila u BiH
286
Knjiga "Ja sam Zlatan Ibrahimović" 14. aprila u BiH
U knjižari Buybook u Sarajevu i poslovnicama u Mostaru i Tuzli 14. aprila bit će puštena u prodaju autobiografska knjiga "Moja historija - Ja sam Zlatan Ibrahimović".
Knjiga "Ja sam Zlatan", službena je biografija Zlatana Ibrahimovića, najuspješnijeg švedskog fudbalera i jednog od najvećih igrača današnjice. Knjiga je originalno objavljena na švedskom jeziku i u toj državi zabilježila odličnu prodaju, a prevedena je i na italijanski jezik.

Na naš jezik knjigu je preveo pisac Ševko Kadrić, koji je preporučuje čitaocima i uvjerava ih da će "svi u njoj naći nešto za svoju dušu."

Direktor IK Buybook Damir Uzunović izrazio je zadovoljstvo što je ta knjiga prevedena i na naš jezik.

"Evo nas kod nove knjige koja govori o Zlatanu Ibrahimoviću, čovjeku koji će i nama u Bosni, pa i prostoru bivše Jugoslavije omogućiti druženje s Messijem, Ronaldom, Ronaldinhom, Guardiolom, pružiti ulaznicu u svijet vrhunskog sporta, sjajnog talenta, ali i mogućnost da se i sami prepoznamo u duši balkanskoj", kazao je on.

Uzunović je Feni kazao da bi ta knjiga mogla biti prezentirana i na ovogodišnjem Sajmu knjige u Sarajevu ukoliko bude osiguran vide link sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Najavio je da se ozbiljno razmišlja i o tome da zvanično predstavljanje te knjige na bosanskom jeziku bude organizirano u vrijeme kad u Sarajevu budu mogli doći Zlatan Ibrahimović i njegov otac.

Zlatanova priča započinje opisom njegovog odrastanja u opasnim imigranatskim predgrađima Rosengårda, izvan grada Malmöa, nastavlja otkrićem Zlatanovog jedinstvenog talenta i prati njegov boravak u nekim od najvećih evropskih fudbalskih klubova - Ajax, Juventus, Inter, Barcelona i Milan.

Ta jedinstvena priča nije samo običan sportski životopis, to je priča s književnim kvalitetama o čudesnom uspjehu i o suštini fudbala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: