Nogomet
4

Knicksi nanijeli novi težak poraz Sunsima, Teletović postigao 11 poena

Piše: D. B.
Mirza Teletović (Foto: Phoenix Suns)
Mirza Teletović (Foto: Phoenix Suns)
Phoenix Sunsi su sinoć doživjeli debakl na utakmici protiv New York Knicksa, koji su slavili sa 31 poenom razlike, bilo je 128:97. Bh. košarkaš Mirza Teletović je za poraženu ekipu postigao 11 poena.

Već u prvoj četvrtini se dalo naslutiti da će ovo biti još jedna loša noć za Phoenix. Knicksi su je riješili u svoju korist sa 10 poena razlike, tačnije 20:19. U drugoj četvrtini su košarkaši New Yorka postigli 34 poena, a ekipa Phoenika 24. Rezultat na poluvremenu glasio je 63:43 u korist Knicksa.

Treći period igre pripao je Sunsima, koji su postigli 32 poena, sedam više od Knicksa. Ipak, to je bilo sve što su mogli napraviti na ovoj utakmici, jer su Knicksi u posljednjoj četvrtini ponovo bili dominantni sa 40 ubačenih poena, dok su Sunsi ostali na 22. Konačan rezultat glasio je 128:97 za Knickse.

Bh. košarkaš Mirza Teletović proveo je na parketu nešto više od 29 minuta te je postigao 11 poena i upisao jedan ofanzivni i tri defanzivna skoka.

New York su do pobjede predvodili Carmelo Anthony i Sasha Vujačić sa po 23 poena, dok je najbolji u ekipi Phoenixa bio Devin Booker sa 32 poena.