Nogomet
3

Knabel: Ne treba nam igrač poput Hajrovića, možemo i bez njega

Klix.ba
Peter Knabel, tehnički direktor reprezentacije Švicarske
Peter Knabel, tehnički direktor reprezentacije Švicarske
Tehnički direktor reprezentacije Švicarske Peter Knabel kazao je da se odlazak Izeta Hajrovića neće puno odraziti na snagu Švicaraca u nastavku kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Knabel je kazao da je razočaran odlukom 22-godišnjeg ofanzivnog veznog igrača koji je nedavno rekao da će u budućnosti igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nakon što je prošao mlađe selekcije Švicarske i upisao jedan nastup za seniorsku ekipu, u prijateljskoj utakmici protiv Tunisa.

On je dodao da švicarskoj reprezentaciji ne trebaju Igrači poput Hajrovića, bez kojeg mogu, kako je kazao, nastaviti bez ikakvih problema.

On je dodao da svi reprezentativci još u mlađim selekcijama potpišu pismo namjere u kojem navode da će nakon omladinske igrati i za seniorsku reprezentaciju.

Međutim, dodao je Knabel, ovo pismo namjere nema utemeljenje u FIFA-nim i UEFA-inim pravilnicima i kao takvo bez problema se može poništiti pred bilo kojim sudom.

U proteklih nekoliko godina, Švicarci su izgubili nekoliko vrhunskih reprezentativaca koji su nastupali u mlađim selekcijama te zemlje. Među njima su Mladen Petrić, Zdravko Kuzmanović, Ivan Rakitić, Kerim Frei...