Nogomet
0

KMF Tango u glavnoj grupi Futsal Cupa, bh. tim među 32 najbolja kluba u Evropi

Piše: D. B.
Nogometaši KMF Tango slave pogodak
Nogometaši KMF Tango slave pogodak
KMF Tango je sa jučerašnje dvije pobjede osigurao prvu poziciju u preliminarnoj grupi D UEFA-inog Futsal Cupa te se plasirao u glavnu grupu ovog takmičenja, u kojoj će nastupiti 32 najbolje malonogometne ekipe u Evropi.

Debitanti u Futsal Cupu, KMF Tango iz Istočnog Sarajeva, pobijedili su velšku ekipu Wrexhama rezultatom 10:0, a potom su savladali i izraelski Ben Gurion rezultatom 8:3.

Protiv Wrexhama je dva gola postigao Gušo, tri su djelo Dražena Novoselca, Erić je pogodio dva puta, Radmilović jednom, a po autogol su postigli Allen i Maddison.

U utakmici sa Ben Gurionom, Radmilović je postigao dva gola, Dražen Novoselac je postigao hat-trick, Slaven Novoselac je pogodio jednom, kao Erić i Gušo. Shriki je za izraelski tim dao dva gola, a jedan je postigao Teboul.

"Jučer smo odmah na početku protiv Izraelaca nesretno primili gol, ali smo znali da smo kvalitetniji i pritiskali smo protivnika svom snagom te smo brzo izjednačili i okrenuli rezultat u našu korist. Na poluvremenu je bilo 4:1 za nas. U nastavku smo nastavili kontrolirati igru i davati sve od sebe, jer smo željeli pobjedu i prolaz dalje. Bilo je zaista lijepih pogodaka i poteza, svi su navijali za nas, a domaćini su nam čestitali na igri i sportskom ponašanju", izjavio je Slaven Novoselac za portal Klix.ba.

Sljedeću rundu KMF Tango igra 1. oktobra u Gyoru u Mađarskoj.