Pet golova za 20 minuta
15

Klub Nemanje Bilbije gubio 4:0, pa u zadnjih 20 minuta stigao do nestvarne pobjede

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ekipa iz Južne Koreje - Gangwon, čiji je član bh. nogometaš Nemanja Bilbija, napravila je nestvaran preokret protiv Pohanga u susretu 17. kola K lige i nakon zaostatka od 4:0 stigli su do pobjede rezultatom 5:4.

Wanderson je s dva pogotka u 18. i 39. minuti donio prednost Pohangu od 2:0 nakon prvih 45. minuta, a činilo se da dileme oko pobjednika neće biti kada su Lee Seok-Hyun u 54. i Wanderson u 57. minuti doveli goste do velikog vodstva od 4:0.

Tada na scenu stupa Cho Jae-Wan, koji prvo u 71. minuti postiže prvi gol za Gangwon, a osam minuta nakon toga Sielis smanjuje na 4:2.

Uslijedila je prava drama u finišu, odnosno u sudijskoj nadoknadi, kada domaći tim s dva pogotka Cho Jae-Wana u 92. i 94. minuti stiže do velikog poravnanja. Tačku na ovaj nestvarni meč i veliku pobjedu domaćoj ekipi donio je Jung Jo-Gook koji u 96. minuti postiže peti gol i donosi veliku pobjedu svojoj ekipi od 5:4.

Član Gangwona je i bh. nogometaš Nemanja Bilbija, ali on nije u prvim planovima trenera ove ekipe i od dolaska iz Zrinjskog odigrao je tek dvije utakmice i to obje u martu 2019. godine.