Poljuljana atmosfera
11

Klub Edina Višće doživio treći poraz, turski mediji već najavljuju smjenu Nenada Bjelice

K. H.
Nenad Bjelica
Nenad Bjelica
Turski mediji pišu da bi hrvatski trener koji s klupe predvodi ekipu Trabzonspora - Nenad Bjelica, mogao napustiti klub nakon što je sinoć doživio treći poraz u ovoj sezoni.
Trabzon je jučer u meču 6. kola imao vodstvo od 2:0 protiv Hatayspora u gostima, no u finišu meča primili su tri pogotka te, ne samo da su ostali bez pobjede, već i doživjeli poraz, čak treći u ovoj sezoni.

Pobjedom i s nova tri boda su trebali izbiti na treće mjesto na tabeli sa 12 osvojenih bodova, a umjesto toga, ostali su na lošem šestom mjestu sa šest bodova manje od prvoplasiranog Fenerbahčea, koji uz sve ima i utakmicu manje. Galata, također s utakmicom manje, na drugom mjestu ima 13 osvojenih bodova, četiri više od Trabzonspora.

Upravo zbog toga, čelnici ovog kluba već razmišljaju o mogućnosti da Bjelici uruče otkaz i krenu u potragu za drugim trenerskim rješenjem, a šta će od svega biti, trebalo bi biti poznato do reprezentativne pauze.

Turski mediji navode da je jedan od glavnih razloga za smjenu Bjelice to što je ekipa znatno uzdrmana zbog tri pretrpljena poraza, a da bi takva atmosfera mogla ozbiljno ugroziti ambicije u ovoj sezoni.

Inače, treba reći i da u ovom klubu igra naš Edin Višća, koji je sinoć postigao gol za 1:0, a nakon što je izašao iz igre u finišu meča, Trabzonspor je primio dva gola i ostao bez pobjede i bodova. Ukupno, Višća je u ovoj sezoni postigao dva pogotka, tačnije ranije je bio strijelac u pobjedi protiv Bešiktaša.