Gerd Müller
0

"Klose je zaslužio da obori moj rekord"

Totalsport
Gerd Müller
Gerd Müller
Legendarni bivši njemački nogometaš i golgeter Gerd Müller ne bi imao ništa protiv ukoliko bi Miroslav Klose premašio njegov rekord po broju postignutih pogodaka u njemačkoj reprezentaciji.

Gerd Müller je bio strijelac, ''bombarder'' čiji se golovi i danas pamte. Zabio ih je 68 u samo 62 nastupa za reprezentaciju bivše Zapadne Njemačke, odnosno 365 u 427 utakmica u Bundesligi za Bayern.

Bio je evropski prvak sa Zapadnom Njemačkom 1972. godine i svjetski prvak dvije godine kasnije, kada je u finalu Svjetskog prvenstva i u pobjedi protiv Holandije 2-1 zabio svoj posljednji, 68. gol za nacionalnu ekipu.

Bayernov 32-godišnji napadač Miroslav Klose u srijedu je u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2012. i pobjedi Njemačke protiv Azerbajdžana 6-1 postigao dva pogotka, te ih sada na kontu u dresu ''elfa'' ima ukupno 55, samo 13 manje od Gerda Müllera.

"Potpuno bih prihvatio da me Miroslav naslijedi na tronu. On je to apsolutno zaslužio. Već godinama ima konstantnu formu, ambiciozan je i uvijek predan ekipi", istaknuo je Gerd Müller.