Tema: Transferi
18

Klopp žestoko kritikovao jednu od najnejasnijih odluka Premiershipa posljednjih godina

K. H.
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp žestoko je osudio odluku da u engleskom Premiershipu prijelazni rok završava prije drugih najjačih evropskih liga rekavši kako to uopšte nema veze s prvobitnom idejom.

Klopp je istakao da su samo Englezi implementirali odluku da prijelazni rok završi s početkom nove sezone i da je prvobitna ideja, a pod kojom se smatralo da će u svim ligama u isto vrijeme biti kraj prijelaznog roka, propala.

"Ne zanima me kada će se prijelazni rok zatvoriti, ali mislim da bi u svim ligama trebalo biti u isto vrijeme. To je ideja koja je prvobitno bila na snazi, govorilo se o tome da se transfer period završi prije početka liga, što je dobra ideja, ali to su uradili samo Englezi. To nema smisla i mislim da nema koristi za Premiership", kazao je Klopp.

Klopp je dalje rekao da se nada kako će se ova odluka promijeniti i da će se pojaviti dogovor koji će omogućiti svim timovima isti pristup.

"Želite imati formiran tim i fokusirati se na budućnost, ali to se ne može dogoditi kada drugi klubovi imaju priliku 'ukrasti' igrača. Zbog toga ne razumijem ovu odluku i mislim da je ovo bila dobra ideja koja nije uspjela. Iskreno, nadam se da će se pojaviti dogovor koji će vratiti sve na staro, ovako je besmisleno jer nema smisla da u Premiershipu prijelazni rok završava prije drugih država", istakao je menadžer Liverpoola.

Čelnici Liverpoola bili su za prvobitnu ideju da prijelazni rok završi s početkom sezone, misleći da će to važiti i za druge zemlje. Podsjećamo, prijelazni rok u Engleskoj završio je neposredno prije početka prvenstva, dok primjera radi, u Italiji i Španiji još uvijek traje.

Liverpool je u prva dva kola engleskog Premiershipa osvojio maksimalnih šest bodova, baš kao i Arsenal s kojim će u subotu od 18:30 sati igrati derbi 3. kola na Anfieldu.